П`ятниця, 17.05.2024, 10:02

Управління освіти
виконавчого комітету
Болехівської міської ради

Головна | Реєстрація | Вхід
                            Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Жовтень » 27 » Семінар вчителів української мови і літератури, практичних психологів і соціальних педагогів
08:36
Семінар вчителів української мови і літератури, практичних психологів і соціальних педагогів

                       Національно-патріотичне виховання: сучасні аспекти.

   На базі Гузіївської ЗОШ І-ІІІ ст. 19 жовтня 2016 р. відбувся спільний семінар вчителів української мови і літератури, практичних психологів і соціальних педагогів. Його метою було підвищення готовності педагогів до впровадження інноваційних педагогічних технологій, форм та методів національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

   Роботу семінару розпочала директор школи Сеньків Н.Б., яка ознайомила присутніх  із сучасними аспектами патріотичного виховання в контексті уроків української мови і літератури.

   У практичній частині засідання свої напрацювання «Тематика заходів приурочених до вшанування жертв Бабиного Яру. Творчість О.Теліги» презентувала вчитель української мови і літератури Гузіївської ЗОШ І-ІІІ ст. Лутчин М.М.

  Про психологічний і соціальний супровід дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання розповіли учасникам семінару практичний психолог школи Кулак Н.М. та соціальний педагог Фуцяк О.М. Вони зазначили, що в останні роки у навчальних закладах збільшується кількість дітей, які потребують спеціального навчання. Досвід показує, що ефективною формою навчання є інклюзивна освіта. Під час організації інклюзивної освіти в основу покладені індивідуальні здібності та обдарування, стан здоров’я учнів. В Гузіївській ЗОШ І-ІІІ ст. діти з особливими освітніми потребами мають змогу спілкуватися з однолітками, підтримувати дружні стосунки зі своїми ровесниками, брати участь у громадському житті класу, школи. Навчання проводиться з орієнтацією на  сильні якості, здібності та інтереси дитини.

   Важливе місце в психолого-педагогічному супроводі дітей з особливими потребами належить практичному психологу і соціальному педагогу. В першу чергу звертається увага на те, щоб не допустити появи у дитини негативних психологічних рис під впливом особливих умов її розвитку, затримки не тільки в набутті знань, а й у розвитку особистості. Цьому сприяють проведення та застосування спеціальних вправ та дидактичних ігор, використання сучасних підходів до навчання дітей зазначеної категорії, що включають цілеспрямовану діяльність педагогів та батьків учнів, співпрацю з командою фахівців, забезпечують ефективність навчання дітей, створюють підґрунтя для успішного навчально-корекційного результату.

   Цікавою і змістовною була екскурсія до музею Степана Бандери в селі Воля-Задеревацька Стрийського району Львівської області. На місці колишньої плебанії, де мешкали Бандери, сьогодні створено музей-садибу цієї родини. За Вікіпедією, у світі є п’ять музеїв С. Бандері: у Лондоні, у с. Ягільниці, в Старому Угринові, у Дублянах та у с. Воля-Задеревацька. Садиба має чимало цікавих місць. Перед її входом праворуч є окремий вхід до частини карпатської скелі, на якій – бронзове погруддя С. Бандери. Перед входом у будинок – лицарі УНР, ОУН-УПА, увіковічнені у постаментах і барильєфах. Серед них – Симон Петлюра, Євген Коновалець, Роман Шухевич, Ярослав Стецько, Олекса Гасин. Учасники семінару захоплено слухали розповідь працівника музею – Оксани Бандери, яка є носієм генетичного коду роду Бандери. Педагоги занурилися в атмосферу, в якій ріс майбутній лідер ОУН, а також познайомилися з його життям, революційною діяльністю і матеріалами, що розповідають про смерть Бандери; відвідали «Алею героїв» та «Партизанську криївку».

   Героїчні й водночас драматичні події сучасності спонукають до оновлення експозицій шкільних музеїв, кімнат бойової слави, зокрема, щодо інформації про учасників АТО та волонтерів. В цілому важливим є формування засобами змісту навчальних предметів якостей особистості, що характеризуються ціннісним ставленням до суспільства, держави, самої себе та інших. Повертаючись з музею, учасники семінару відвідали в селі Лисовичі Стрийського району меморіал пам'яті бійця АТО Тараса Бруса, життя якого обірвала ворожа куля в Іловайську 29 серпня 2014 року. Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув на Майдані та у військових діях. На прикладах таких новітніх героїв потрібно виховувати підростаюче покоління, закладати у молоді такі риси, як стійкість та мужність.

                                                                                                                                             Методист ММЦ   Бойків Л.С.

Переглядів: 412 | Додав: ГалинаЛісецька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Кошик
Пошук
  
Архів записів
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
  • Болехівський ліцей № 1 "Академічний"                                                             
  • Болехівський ліцей № 2 "Науковий"

  • Тисівський ліцей

  • Поляницький ліцей

  • Козаківський ліцей ім. Катерини Мандрик - Куйбіди

  • Гузіївський ліцей

  • Міжрічанський ліцей

  • Дошкільний заклад "Зірочка"

  • Дошкільний заклад "Веселка"

  • Дошкільний заклад "Пролісок" с.Тисів

  • Дошкільний заклад "Дзвіночок" с.Міжріччя

  • Болехівський МНВК

  • Болехівський БДЮТ

  • Болехівська ДЮСШ
  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz