Днями на базі Вищого професійного училища №7 в м. Калуш відбувся семінар — майстер-клас «Готуємо смачно, харчуємось корисно», в якому взяли участь керівники закладів загальної середньої освіти Болехівської міської ради. Захід організовано в рамках реалізації реформи системи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Учасники семінару мали можливість прослухати низку корисних доповідей.
Вітальне слово виголосили директор Вищого професійного училища №7 м. Калуша Володимир Мельник та начальник відділу освіти, охорони здоров'я, культури, спорту управління соціально-економічного розвитку Калуської РДА Оксана Савчук.
Леся Кобзар, заступниця начальника управління освіти Калуської міської ради, розповіла про принципові зміни, що впроваджуються в рамках реформи шкільного харчування.
Оксана Ананевич, головний спеціаліст Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, висвітлила питання організації харчування у школах та взаємозв'язок технології приготування страв і харчових отруєнь.
Культуру шкільного харчування за методиками Євгена Клопотенка презентувала Світлана Когут, викладач професійно-теоретичної підготовки з професії «Кухар; офіціант» ВПУ №7 м. Калуша.
Особливою частиною заходу став майстер-клас, під час якого учасники мали змогу скуштувати смачні та корисні страви за рецептами Євгена Клопотенка. Це дозволило керівникам закладів освіти не лише отримати теоретичні знання, а й набратися практичного досвіду.
Управління освіти Болехівської міської ради дякує всім організаторам і учасникам за активну участь та прагнення до покращення якості харчування в наших закладах освіти!
 |