17 вересня 2019 року управлінням освіти спільно з головним управлінням держбпродспоживслужби в м. Болехові було проведено нараду щодо впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).
У роботі взяли участь приватні підприємці харчблоків закладів загальної середньої освіти, медичні сестри закладів дошкільної освіти та відповідальні за організацію харчування освітніх закладів.
Під час наради головний спеціаліст М. З. Стефанів ознайомила присутніх з основними положеннями Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, про терміни впровадження системи НАССР та відповідальність операторів ринку за невиконання законодавства. Начальник Болехівського міського відділу ГУ держпрордспоживслужби В. М. Шиян наголосив, що відповідно до “Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)”, до кінця 2019 року всі оператори ринку, які працюють у сфері виробництва й обігу харчових продуктів, мають впровадити систему аналізу ризиків і контролю критичних точок НАССР.
В ході наради обговорено основні проблеми та механізм впровадження системи НАССР у освітніх закладах Болехівщини.
|