Четвер, 25.04.2024, 16:08

Управління освіти
виконавчого комітету
Болехівської міської ради

Головна | Реєстрація | Вхід
                            Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Вересень » 6 » Програма FLEX для школярів, які мріють побачити США
15:16
Програма FLEX для школярів, які мріють побачити США

   

 

    Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX) – прекрасний шанс провести рік в англомовному середовищі. Саме з неї почався шлях Ганни Дудіч, однієї з найкращих учителів світу. Пояснюємо, як проходять перший, другий і третій тури відбору, хто може брати участь, що покриває програма та які документи потрібні. А також – де та коли можна заповнити анкету.

 

 

 

Що таке FLEX?

Завдяки програмі Future Leaders Exchange (обмін майбутніми лідерами) українська молодь має можливість протягом року навчатися в американській школі та жити в американській сім’ї. Це програма культурного обміну Бюро у справах освіти і культури Державного департаменту США (Bureau of Educational and Cultural Affairs). В Україні вона адмініструється організацією Американські Ради з міжнародної освіти (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки й Міністерства молоді та спорту України.

Що покриває програма?

FLEX – безкоштовна й покриває:

дорожні витрати;

передвиїзну орієнтацію, що включає підготовку до програми;

проживання в американській сім’ї протягом одного академічного року;

зарахування до американської середньої школи;

медичне страхування (покриває лише витрати на лікування хвороб, що з’явилися під час участі в програмі та не включає стоматологічну допомогу).

Також учасники отримують щомісячну стипендію в розмірі 125 доларів і одноразову фінансову допомогу – 300 доларів, які необхідно використати для придбання речей першої необхідності (наприклад, підручників).

Що не покриває програма?

Витрати, пов’язані з одержанням закордонного паспорта і дозволу батьків на виїзд дитини за кордон;

особисті витрати, які перевищують 125-доларову стипендію;

витрати на додатковий багаж;

витрати на дзвінки в Україну і використання Інтернету.

Скільки часу триває програма?

Відліт до США – у серпні, повернення – у травні-червні наступного року.

Хто може брати участь у FLEX?

Учні 8-10 класу школи, які є громадянами України та володіють англійською мовою. Необхідно також відповідати вимогам візи J-1 та не перебувати у США терміном більш ніж 3 місяців протягом останніх 5 років.

 

Відповідно, участь у програмі FLEX не можуть брати люди, які не відповідають зазначеним критеріям. Також це неможливо для тих, хто подавав/подає документи на еміграцію до США або збирається емігрувати/вже емігрував. Це правило розповсюджується й на членів родини потенційного учасника. Програма доступна для учасників з обмеженими можливостями, які відбираються окремо.

Які документи потрібні?

оригінал свідоцтва про народження;

підписана учасником й одним із батьків «Згода на обробку персональних даних» – необхідно надати два примірники. Якщо ж виникають труднощі, можна скористатися інструкцією з заповнення;

нова фотокартка розміром 3×4.

Також не забудь синю або чорну ручку!

Як відбувається відбір кандидатів?

Процес складається із трьох турів та заключного етапу. Набір розпочинається восени.

Перший тур

Усі бажаючі приходять до місця проведення тестування – день і час оголошуються заздалегідь. Попередня реєстрація не потрібна, учасники, які спробують пройти тестування в більш ніж одному тест-центрі, будуть дискваліфіковані. Розклад і місця проведення тестувань можна дізнатися тут (список оновлюється щороку).

Перший тур складається із загальної презентації програми та невеликого тесту з англійської мови. Зазвичай результати відомі уже у день проведення.

Другий тур

Як правило, другий тур відбувається наступного дня. Учасники пишуть три невеликих есе на задані теми, які потім надсилаються до Вашингтону для оцінювання незалежною комісією.

Третій тур

Третій тур проходить через 3-6 тижнів. До центрів тестування приїжджають співробітники American Councils, щоб зустрітися з учасниками та їхніми батьками. Під час зустрічі кожен із кандидатів отримує анкету, заповнює її протягом двох тижнів і повертає до офісу American Councils у Києві.

Потім учасники знову пишуть два невеликих твори, складають стандартизований тест із англійської мови (містить аудіювання та письмову частину). Крім цього, на кандидатів очікує індивідуальна співбесіда (англійською й рідною мовами), також вони братимуть участь у роботі груп із 5-8 учнів.

 

Заключний етап

Документи третього туру також надсилають до Вашингтону. Коли комісія ухвалює рішення, Офіс Американських Рад у Вашингтоні передає листи з результатами через офіс Американських Рад. Фіналісти й альтернативні кандидати визначаються весною, їх точна кількість невідома.

Як обирають host family для учасників?

Як і відбір школярів, цей процес доволі тривалий. Родини беруть участь у програмі добровільно та не отримують за це жодної компенсації, їхня мотивація – бажання поділитися американською культурою, пізнавальний аспект програми та багато іншого. Більше цікавих фактів про сім’ї можна дізнатися тут.

До кого звертатися у разі форс-мажору?

Відповідно до правил програми, кожен із учасників мешкає у родині, яка була обрана приймаючою організацією. Вони відповідають за пошук сім’ї та зарахування студентів до американської школи. Приймаючих організацій доволі багато: зокрема, CCI Greenheart, що займається різноманітними культурними обмінами, та STS Foundation (проводять відбір сімей). Повний список – за посиланням.

Кожен фіналіст отримує локального координатора (співробітника організації), який слідкує за успішністю студента. У разі виникнення будь-яких проблем, які не може вирішити американська родина, потрібно звертатися відразу до нього.

Матеріали статті взято за посиланням http://studway.com.ua/flex/

Переглядів: 502 | Додав: СвітланаАндрусишин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Кошик
Пошук
  
Архів записів
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту
  • Болехівський ліцей № 1 "Академічний"                                                             
  • Болехівський ліцей № 2 "Науковий"

  • Тисівський ліцей

  • Поляницький ліцей

  • Козаківський ліцей ім. Катерини Мандрик - Куйбіди

  • Гузіївський ліцей

  • Міжрічанський ліцей

  • Дошкільний заклад "Зірочка"

  • Дошкільний заклад "Веселка"

  • Дошкільний заклад "Пролісок" с.Тисів

  • Дошкільний заклад "Дзвіночок" с.Міжріччя

  • Болехівський МНВК

  • Болехівський БДЮТ

  • Болехівська ДЮСШ
  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz