Четвер, 02.05.2024, 00:51

Управління освіти
виконавчого комітету
Болехівської міської ради

Головна | Реєстрація | Вхід
                            Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 21 » Підсумки проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек
12:04
Підсумки проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек

Підсумки проведення Всеукраїнського місячника

шкільних бібліотек.

 

   Читання пронизує усі сфери життєдіяльності людини та є основою освітньої, пізнавальної, інформаційної, професійної сфери її діяльності. Стрімке зростання обсягів інформації, котру необхідно засвоїти, потребує збільшення темпу читання, якості та швидкості розуміння прочитаного і прийняття рішення. З огляду на зазначене, читання стає основою освіти і провідною навичкою самоосвіти людини впродовж життя. Фундаментом для розвитку національної політики з підтримки читання є бібліотеки, зокрема шкільні. Пріоритетами в роботі шкільної бібліотеки є розвиток особистості, здатної самостійно і вільно мислити й діяти в умовах інформаційного суспільства; формування сучасного світогляду дітей; виховання покоління, здатного ефективно працювати й  навчатись протягом життя.

   Міністерство освіти і науки України щорічно з 01 по 31 жовтня проводить Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. У 2016 році третій Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек проходив під гаслом «Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів». З метою посилення ролі шкільної бібліотеки у відродженні читання як духовної потреби дитини, а також популяризації української книги, історії України, краєзнавчих матеріалів, народних традицій, звичаїв у загальноосвітніх навчальних закладах управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради проведено ряд заходів.

    Так у Болехівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 проведено рейд перевірки стану збереження підручників, акцію «Подаруй бібліотеці книгу», вікторину «З якої казки?», фотоконкурс «Дитина і книга». Діяла виставка малюнків «Ми читаємо і малюємо», книжкова виставка «Що читали мої батьки».

     Учні Болехівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 активно працювали на бібліотечних уроках «Періодика для дітей», «Іван Франко і казки». Були проведені екскурсії в шкільну бібліотеку, ряд вікторин, конкурсів, а також літературну гру «Книгоманія».

     У Тисівській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено літературну вікторину «Чи уважні ми читачі?», бібліотечні уроки «Книга – твій найкращий друг», діяла виставка «Книги, які знають все». Були розроблені рекомендаційні списки для батьків з питань дитячого читання «Навчаємось успішно читати» у Поляницькій ЗОШ І-ІІІ ст., а також проведено читацький марафон «Вчителі і діти читають разом», літературний конкурс «Моя історія про книгу і читання», захід «Літературна кав’ярня”.

     Для першокласників Козаківської ЗОШ І-ІІІ ст. бібліотекарем була проведена екскурсія «Рада знайомству, мій любий читачу!». Учні школи активно працювали на бібліотечних уроках. Впродовж жовтня діяли книжкові виставки: «З Україною в серці», «Козацька держава – наша гордість і слава», «Моя Батьківщина – Україна».

     У Міжрічанській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено усні журнали «Козацька слава в серцях у нас», «Жовтень єднає шкільні бібліотеки», екскурсії до шкільного музею на тему: «Що читали мої батьки», виховний захід «Літературні посиденьки».

      Учні Гузіївської ЗОШ І-ІІІ ст. були учасниками заходу «Ми – діти твої, Україно!». Також у даній школі проведено екскурсію в бібліотеку «Бібліотека – книжчин дім», посвяту в читачі «Книги – вірні друзі», конкурс малюнків на прочитану книгу «Ми читаємо й малюємо».

        У Підберезькій ЗОШ І-ІІ ст. оформлено тематичну виставку «Біблія – Книга книг», проведено вікторину «Свідомо читай, думай і, думаючи читай», моніторинг «Що читають наші діти?». Відбулася творча зустріч учнів школи з поетом-початківцем, жителькою села Василенко Лідією Миколаївною.

   Активна участь усіх шкільних бібліотек у Всеукраїнському місячнику сприятиме консолідації зусиль у справі відродження читання як духовної потреби дитини, зокрема, відчуваючи увагу та професійні можливості бібліотекарів у забезпеченні їхніх читацьких потреб та інтересів, діти відгукнуться своєю читацькою активністю та будуть повертатися до книги та бібліотеки. Місячник шкільних бібліотек був насиченим, змістовним, та цікавим. Кожен відвідувач усвідомив, що без шкільної бібліотеки школа існувати не може, тому, що бібліотека вісь, навколо якої обертається увесь навчально-виховний процес.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 603 | Додав: БойківЛС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Кошик
Пошук
  
Архів записів
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
  • Болехівський ліцей № 1 "Академічний"                                                             
  • Болехівський ліцей № 2 "Науковий"

  • Тисівський ліцей

  • Поляницький ліцей

  • Козаківський ліцей ім. Катерини Мандрик - Куйбіди

  • Гузіївський ліцей

  • Міжрічанський ліцей

  • Дошкільний заклад "Зірочка"

  • Дошкільний заклад "Веселка"

  • Дошкільний заклад "Пролісок" с.Тисів

  • Дошкільний заклад "Дзвіночок" с.Міжріччя

  • Болехівський МНВК

  • Болехівський БДЮТ

  • Болехівська ДЮСШ
  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz