П`ятниця, 19.04.2024, 15:20

Управління освіти
виконавчого комітету
Болехівської міської ради

Головна | Реєстрація | Вхід
                            Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Січень » 31 » Цікаве про обов'язковий онлайн-курс
12:18
Цікаве про обов'язковий онлайн-курс

"Вчитель, який бере наступного року перший клас, повинен усвідомлювати, що він заходить в реформу "нова українська школа". Цей новий стандарт початкової освіти вимагає нових методик виховання. Якщо він не іде на підвищення кваліфікації свідомо, умисно, це означає , що він порушує вимоги, які перед ним поставила держава, для того , щоб він міг працювати в реформованій школі... Якщо вчитель злісно відмовляється (проходити курс підвищення кваліфікації), то він не може брати ( навчати) перший клас і йому треба шукати інше навантаження", - заявила Л.Гриневич.

Як вчителям пройти обов’язковий онлайн-курс з підвищення кваліфікації

Навіщо потрібна перепідготовка?

Міністерство освіти і науки затвердило програму, згідно з якою вчителі та педагогічні працівники проходитимуть обов’язкові курси підвищення кваліфікації для роботи в Новій українській школі. Що це означає і як буде реалізовано на практиці,  розповідається тут.

Мета перепідготовки — зробити так, щоб усі вчителі НУШ володіли сучасними практиками, технологіями, методиками, формами і методами роботи.

А що за онлайн-курс?

Підвищення кваліфікації вчителів складається з очної частини та проходження онлайн-курсу.

Запис на онлайн-курс триває на інтерактивній платформі EdEra з 3 січня 2018 року. На сьогодні зареєструвалось близько 51 тис. користувачів.

Стартує курс 3 лютого, його можна проходити в будь-який зручний для вчителя час.

Він обов’язковий для всіх вчителів, що братимуть перший клас у 2018 році.

Що там буде?

Дистанційний курс ознайомить вчителів з новим Державним стандартом початкової освіти та методиками компетентністного навчання.

Курс складається з шести модулів. Серед тем — Держстандарт початкової освіти, методики компетентністного навчання, інклюзивна освіта. Окремий блок присвячений нейропсихології: науці, що дає змогу вчителю зрозуміти особливості функціонування мозку дитини, виявити причини труднощів у навчанні та виправити їх.

Під час навчання передбачається виконання різноманітних теоретичних і практичних завдань, результати яких впливають на отримання електронного сертифіката. У разі успішного проходження курсу, його наявність буде обов’язковою для тих, хто набирає перший клас, і він зараховуватиметься як підвищення кваліфікації.

Як потрапити на курс?

Щоб потрапити на дистанційне навчання, необхідно зареєструватися на сайті EdEra. Потім слід натиснути кнопку «Записатися на курс» і уважно заповнити всі поля реєстраційної форми. Учитель має бути зареєстрований на сайті через персональну електронну пошту, а не через пошту школи. Після цього вам на пошту надійде лист з посиланням на активацію вашого профілю на сайті.

А  вчитель англійської може записатися?

Онлайн-курс відкритий для всіх охочих, а міністерство взагалі рекомендує вчителям-предметникам пройти його.

Я не пройшов курс. Що зі мною буде?

«Проходження дистанційного курсу означає, що ви не тільки подивилися лекції, а й виконали вправи та відповіли на запитання. Тільки ті вчителі, які успішно все це зроблять, отримають відповідне посвідчення. Ті, хто не зможуть цього зробити, матимуть додатковий час, коли вони змушені будуть закінчити навчання, щоб працювати в Новій українській школі» -  пояснює міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Чи можна пройти курс без доступу до інтернету?

Ні, щоб проходити тестування, доступ до інтернету обов’язковий. Але найважчі матеріали (відео або додаткові матеріали) можна завантажити на свій девайс і потім користуватися ними офлайн.

А що з технічним забезпеченням та інтернетом?

«Органи місцевого самоврядування, інститути післядипломної освіти працюють зараз над тим, щоб у кожного вчителя, який братиме перший клас, обов’язково був доступ до інтернету. Зараз не існує такої ситуації, коли був би населений пункт, де школа не має жодного доступу до мережі. Важливо облаштувати робоче місце вчителя», — каже Лілія Гриневич.

А очне навчання? Коли і де воно проходитиме?

Загалом буде проведено три очні сесії. Перша — з 15 лютого по 6 березня. Друга — у березні-квітні і третя — у травні-червні.

Найдовша сесія буде в червні. Інші проходитимуть по п’ятницях, суботах і неділях, щоб не заважати навчальному процесу. Вони відбуватимуться в обласних інститутах післядипломної педагогічної освіти.

Хто навчатиме вчителів?

Навчати вчителів будуть спеціальні тренери, яких підготували фахівці громадської спілки «Освіторія».

 

 

Переглядів: 438 | Додав: ГалинаЛісецька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Кошик
Пошук
  
Архів записів
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
  • Болехівський ліцей № 1 "Академічний"                                                             
  • Болехівський ліцей № 2 "Науковий"

  • Тисівський ліцей

  • Поляницький ліцей

  • Козаківський ліцей ім. Катерини Мандрик - Куйбіди

  • Гузіївський ліцей

  • Міжрічанський ліцей

  • Дошкільний заклад "Зірочка"

  • Дошкільний заклад "Веселка"

  • Дошкільний заклад "Пролісок" с.Тисів

  • Дошкільний заклад "Дзвіночок" с.Міжріччя

  • Болехівський МНВК

  • Болехівський БДЮТ

  • Болехівська ДЮСШ
  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz