П`ятниця, 29.03.2024, 13:50

Управління освіти
виконавчого комітету
Болехівської міської ради

Головна | Реєстрація | Вхід
                            Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Березень » 20 » МОН схвалив використання МiйКлас в школах України
16:36
МОН схвалив використання МiйКлас в школах України

Сайт MiйКлас отримав гриф від Міністерства освіти і науки України (№22.1/12-Г- 155 від 01.04.2019), який офіційно дозволяє використовувати ЕОР «МiйКлас» в загальноосвітніх навчальних закладах.

Чому MiйКлас?

У сучасному інтернет-середовищі створюється безліч навчальних ресурсів. Це створює труднощі. Брак досвіду та невпевненість у якості електронного ресурсу заважають вчителю знайти ефективний алгоритм дистанційного навчання. Та і не варто зупиняти вибір на чомусь одному. Адже різні ресурси покликані вирішувати різні завдання і задовольняти різні освітньо-педагогічні потреби. 

Педагоги іноді уникають цифрових «помічників». Адже серед вчителів багато тих, хто виріс в «аналоговому» середовищі (друковані підручники, паперові журнали, перевірка вручну та аналіз результатів робіт дітей). У них є страх виявитися менш компетентними, нiж самі діти, виглядати «цифровим динозавром» у їх очах.

 

Крім того, багато вчителів бояться не отримати очікуваного результату або не відповідати нормам і вимогам контролюючих органів. Усі ці страхи створюють вагомі бар'єри на шляху розвитку освіти. Але їх легко подолати.

То чому ж обрати саме МійКлас?

Барометр успішності і мотиватор для дітей. Унікальність MiйКлас полягає в його концепції «навчати не форсуючи», та в його технологічній складовій — генерації умов завдань і автоматичній перевірці відповідей.

Генерація умов завдань. Ресурс пропонує автоматичну генерацію типових завдань. Діти, вирішуючи такі завдання, напрацьовують навички розв'язання конкретної задачі з будь-якого предмета. Після кожного перезапуску завдання MiйКлас автоматично створює нові умови вправи, змушуючи учня вирішувати однотипні завдання в режимі «нескінченного тренування». Таким чином побудований функціонал з кожного предмета.

Кроки розв'язання

Ресурс дозволяє дітям самостійно засвоювати матеріал, навчаючись на власних помилках. Це можливо завдяки функціоналу «Кроки розв'язання». Виконавши завдання і, побачивши свій результат, дитина може отримати доступ до детального пояснення розв’язання завдання. Це має декілька освітніх цінностей: 

  1. Навчання на власних помилках від практики до розуміння теорії є «the basic task of education» - навчити мислити, аналізувати, розуміти і відтворювати.
  2. Градація завдань за складністю дозволяє створити «зону ближнього розвитку» (за аналогією з таксономією Блума), що дозволяє усім дітям просуватися вперед, не заважаючи при цьому один одному.
  3. З'являється довіра, інтерес і мотивація, оскільки учень може працювати так, як йому зручно і з прийнятним особисто йому темпом (сюди варто віднести такий важливий елемент мотивації, як таке навчання, коли помилки здійснюються у своїй зоні, а не при всьому класі).
  4. У МійКлас учень заробляє очки (бали) за кожну правильну відповідь. Це привносить елемент гри в рутинний процес відпрацювання навички, а, як відомо, гра і змагання природні для дитини (саме тому геній педагогіки ХХ столiття Марія Монтессорi тріумфально увійшла до життя батьків і дітей, запропонувавши ігровий підхід у навчанні).

МійКлас для батьків

Батьки можуть безкоштовно зареєструватися у MiйКлас і зв'язати свій профіль з профілем своєї дитини. Щодня портфоліо дитини оновлюється, і батьки мають змогу відстежувати навчальне життя дитини.

Натисніть на це посилання, щоб переглянути презентаційні матеріали для батьків.

МійКлас для вчителів

Найдефіцитніший ресурс педагога — час. Тисячі опитаних вчителів відмічали, що нестача часу і його потреба для успішної взаємодії із школярами — одна з основних проблем сучасної школи.

MiйКлас здатний вирішити цю проблему вже сьогоднi завдяки можливості автоматизованої перевірки учнівських робіт.

  1. Учитель за лічені хвилини може вибрати завдання, тест або «перевірювальний комплект» з банку завдань МійКлас.
  2. Генерація умов завдань вирішує назавжди проблему списування.
  3. Автоматична перевірка відповідей забезпечує економію до 50% часу вчителя (згідно з існуючими нормами, учитель математики 5 класів повинен перевіряти на тиждень до 750 робіт!).

Таким чином, функціонал MiйКлас зі створення робіт для перевірки (числового, творчого, текстового або тестового завдання) дозволяє вчителю не лише швидко створити індивідуальну роботу або проект, але й автоматизувати перевірку відповідей.

У MiйКлас автоматизована класифікація результатів учнів. Учитель отримує результати, розкладені за індикаторами. Автоматичний моніторинг результатів навчання в розрізі предмету, класу, завдання, теми, витраченого часу учня, без затрат зусиль і часу педагога сприяє прозорості показників успішності (роботи перевіряє система, а не людина), забезпечує достовірність даних для звітності перед адміністрацією школи та батьками, дає змогу уникати конфліктних ситуації з питань оцінювання рівня знань.

Натисніть на це посилання, щоб переглянути доклади вчителів, що впровадили в свою діяльність ресурс «МійКлас».

Апробацію можна розпочати за цим посиланням miyklas.com.ua

Якщо вам необхідна методична підтримка, звертайтеся по електронній пошті info@miyklas.com.ua або телефонуйте +38 (067) 62 000 53.

Переглядів: 440 | Додав: СвітланаАндрусишин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Кошик
Пошук
  
Архів записів
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
  • Болехівський ліцей № 1 "Академічний"                                                             
  • Болехівський ліцей № 2 "Науковий"

  • Тисівський ліцей

  • Поляницький ліцей

  • Козаківський ліцей ім. Катерини Мандрик - Куйбіди

  • Гузіївський ліцей

  • Міжрічанський ліцей

  • Дошкільний заклад "Зірочка"

  • Дошкільний заклад "Веселка"

  • Дошкільний заклад "Пролісок" с.Тисів

  • Дошкільний заклад "Дзвіночок" с.Міжріччя

  • Болехівський МНВК

  • Болехівський БДЮТ

  • Болехівська ДЮСШ
  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz